St. George’s chapel

St. George's chapel interieur

De afgelopen tijd is St George’s Chapel zowel het middelpunt geweest van bruiloften als van begrafenissen. Met name de begrafenis van Prins Philip op 17 april 2021 en de bruiloften van Prinses Beatrice & Edoardo Mapelli Mozzi op vrijdag 17 juli 2020 en van Harry & Meghan op 19 mei 2018. En natuurlijk meest recentelijk de begrafenis van Queen Elizabeth II op 19 september 2022.

Een koninklijk mausoleum

Net als Westminster Abbey is St. George’s Chapel een koninklijk mausoleum. Onder de opvallende mensen die er begraven liggen, bevinden zich onder andere Henry VIII & Jane Seymour en George V & Queen Mary. St. George’s Chapel is een actief opererende kapel waar dagelijks diensten worden gehouden. Hoewel de kapel op zondag gesloten is voor algemene bezoekers, zijn er wel kerkdiensten.

Windsor Castle begon toen Willem de Veroveraar rond 1070 een terp met palissade bouwde. De werkzaamheden werden voortgezet door Henry II die een ronde stenen toren en drie buitenmuren bouwde. Henry III bouwde het westelijke uiteinde van de benedenplaats met een kapel op de plaats van de huidige Albert Memorial Chapel. In 1348 werd de Kapel centraal gesteld voor Edward IV voor de ceremonie van de Orde van de Kousenband.

Engelse gotische architectuur

St. George’s Chapel is het klassieke voorbeeld van Engelse gotische architectuur met zijn loodrechte stijl. Tegen 1483 waren de koorbeuken en het dak voltooid. Dit werd gevolgd door een schip in 1496. De bouw van het gewelf duurde echter tot 1528 om af te maken. De kapel onderging restauratiewerkzaamheden tussen 1921 en 1930.

Het benedenplein omvat nu St. George’s Chapel en de Albert Memorial Chapel, waar George III, George IV en William IV begraven liggen.

Schatten om naar uit te kijken

Bezoekers kunnen de insignes van de Ridders van de Kousenband, helmen, banieren en zwaarden boven de koorbanken bekijken. Aan de achterkant van de banken zijn wapenschilden bevestigd. Dit geeft een herinnering aan de heraldiek van het middeleeuwse hof. Een andere opmerkelijke mooi aandachtspunt is het westelijke raam met 15e-eeuws glas-in-lood.

St. George's Chapel

Lees meer:
Geschiedenis van Windsor Castle
Tickets en bezoekinformatie Windsor Castle
Wat is er te zien in Windsor Castle?

Wil je zelf weten hoe het is om in St. George’s chapel te staan en direct tickets boeken voor een bezoek aan de kapel en Windsor Castle? Boek dan meteen via onderstaande knop.

Hoe behulpzaam was deze pagina?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 5

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie