Tickets en informatie

Windsor Castle

Tickets voor Windsor Castle moeten vooraf besteld worden. Er wordt namelijk een timeslot systeem gehanteerd om zo de aantallen bezoekers te beheersen.

Tickets Windsor Castle & St. George’s Chapel

Tickets geven toegang tot Windsor Castle en St. George’s Chapel. Inclusief multimedia guide (audiogids, Engels en andere talen).
Tickets worden direct digitaal geleverd.
Let op: prijzen kunnen iets variëren afhankelijk van wisselkoers wijzigingen.

– Volwassene (25+) 35,22 €
– Jongere (18-24) 22,90 €
– Kind (5-17) 17,61 €
– Kind (0-4) gratis

Toegang wordt tot 1 uur en 15 minuten voor sluitingstijd verleend.

Bestel je tickets via onderstaande knop

Online bestelde tickets kun je gratis annuleren tot 23.59 uur op de dag voorafgaande je geplande bezoek.

Vanuit Londen naar Windsor met een bus trip

Verblijf je in Londen en wil je een halve dag of een hele dagtrip naar Windsor Castle? Dat kan! De bus brengt je en haalt je op vanaf het Victoria busstation in het centrum van Londen. Een rit met de bus naar Windsor Castle is ongeveer een uur rijden.

Retour halve dag trip vanuit Londen met luxe bus

Retourreis met gids vanuit Londen, Victoria Busstation naar Windsor Castle.
Bestel hier je tickets.

Retour dagtrip vanuit Londen met entree Windsor Castle + Stonehenge + Oxford tour

Combineer verschillende hoogtepunten en maak er een onvergetelijk dagtrip van.
Bestel ze hier direct.

Dagtocht vanuit London naar Windsor Castle + Stonehenge + Bath

Bezoek 2 UNESCO Werelderfgoed monumenten en Windsor Castle met een dagtrip met gids vanuit London. Bekijk het wonderbaarlijke Stonehenge en mooie dorpje Bath. Toegang tot Windsor Castle (met audiogids) en Romeinse baden.
Bestel hier je tickets.

Ook in Windsor

Ben je in Windsor voor een bezoek aan het kasteel en wil je nog meer zien? Dan zijn de volgende tickets waarschijnlijk interessant!

Windsor Hop-on Hop-off

Ontdek Windsor en Windsor Castle vanuit het panoramische uitzicht op de Hop-on Hop-off bus van Tootbus.
Geen toegang tot binnen het kasteel, maar dus een bezichtiging van buitenaf. Ieder half uur vertrekt een bus en je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt.
Meer info en bestellen.

Praktische informatie

  • Plan ongeveer 1.5 tot 2 uur de tijd voor je bezoek aan het kasteel.
  • Draag comfortabele schoenen, met de bezoekersroute leg je aardig wat meters af en Windsor Castle ligt op een heuvel.
  • Toegangstickets zijn inclusief het gebruik van een multimediagids. Deze is in vele talen beschikbaar, waaronder Engels, helaas dus niet in het Nederlands. Van de Engelstalige audiogids zijn speciale versies beschikbaar voor gezinnen (kinderen) en doof en – slechthorenden.
  • Toiletten en baby verschoningsruimte zijn aanwezig.
  • Bij je aankomst ga je door een vliegveld-achtige beveiligingscontrole.

Bagage, tassen en kinderwagens

Op het terrein van Windsor Castle moet je altijd je spullen (tassen, koffers, kinderwagens etc.) met je meenemen.

Wees ervan bewust dat hele grote bagage alleen maar toegestaan is als het aanwezige personeel dit toelaat en onder voorwaarde dat het door de beveiligingsscanner heen past.

Grote rugtassen en kinderwagens zijn niet toegestaan in de Staatsappartementen. Er is een beveiligde garderobe in het China museum bij de ingang van de staatsappartementen voor het opbergen van deze items tijdens je bezoek. Houd er rekening mee dat je ongeveer 10 minuten moet lopen vanaf de ingang naar de garderobe. Dit is grotendeels bergopwaarts en er is een trap is die je op moet wanneer je bij de ingang van de Staatsappartementen aankomt.

Het is dus aan te raden om zo min mogelijk mee te nemen.

Als je van plan bent om direct vanaf het vliegveld te komen dan is het aan te raden om gebruik te maken van de bagage opslag faciliteiten op het vliegveld of in het centrum van Londen.

Fotografie en filmen

Je mag buiten het kasteel foto’s maken, maar niet binnenin het kasteel en St. George’s Chapel. Het gebruik van drones is niet toegestaan op welke manier dan ook in en rond Windsor Castle.

Geen enkel deel van Windsor Castle mag worden gebruikt als locatie voor trouwfotografie. Aanvragen voor commerciële filmopnames moeten worden ingediend dit aanvraagformulier.

Uit sociaal oogpunt voor je mede bezoekers wordt gevraagd om alleen buiten te bellen.

Eten & Drinken

Undercroft Café
Ondergronds in het Kasteel bevind zich een café waar eten en drinken verkrijgbaar is. zoals vers bereide maaltijden, waaronder belegde broodjes, wraps en salades. Daarbij worden er een exclusieve thee selectie en zoete snacks verkocht.

Dit ondergronds café bevind zich in Edward III ’s middeleeuwse kelder. Deze kelder diende eeuwenlang als de hoofdwijn kelder van het kasteel en is een van de oudst overgebleven ruimtes van dit 1000 jaar oude gebouw.

Het is niet toegestaan om te eten of te drinken in de Staatsappartementen (behalve flesjes water) of St. George’s Chapel. Direct naast het kasteel in Windsor vind je ook allerlei restaurants, koffietentjes en barretjes.

Openingstijden Windsor Castle en St. George’s Chapel

Windsor Castle openingstijden

Op dinsdagen en woensdagen is het kasteel gesloten. Verder verschillen de openingstijden iets tussen het winter- en zomerseizoen

Zomerseizoen van 1 maart tot 31 oktober:
– 10:00 uur tot 17:15 uur

Winterseizoen van 1 november tot 28 februari

– 10:00 uur tot 16:15 uur.

– Je kunt met tickets tot 5 kwartier (75 minuten) voor sluitingstijd naar binnen.
– De ingang van de staatsappartementen sluit 30 minuten na de laatste toegangstijd. Oftewel 3 kwartier voor sluitingstijd.
– De Semi-staatskamers zijn normaal elk jaar tijdens het winterseizoen geopend. Dit jaar tot 24 maart 2024. Op dagen dat de Staatsappartementen gesloten zijn, zijn de Semi-staatskamers ook dicht.

Dagen dat Windsor Castle gesloten is

Aangezien Windsor Castle niet alleen een kasteel is maar ook een thuis van de Koninklijke familie en actief gebruikt wordt als Koninklijk paleis, kan het voorkomen dat het kasteel niet lang vooraf aankondigt gesloten te zijn op bepaalde dagen. De volgende dagen is het kasteel gesloten:

  • Vrijdag 29 maart 2024: gesloten.

St. George Kapel

Net als Windsor Castle is St. George Chapel gesloten op dinsdagen en woensdagen. Op zondagen is de kapel alleen open voor gelovigen die naar een dienst komen.

Toegang tot de St. George kapel kan beperkt zijn na 13:30 uur, voornamelijk op zaterdagen. Probeer vroeger aan te komen om teleurstelling te voorkomen.

Hoe reis je naar Windsor Castle?

Windsor ligt op ongeveer een uurtje van London. Je kunt er zelf met de auto, trein op bus heen. Of je kunt een dagtrip of halve dagtrip boeken met toegang tot Windsor Castle en bustour van Londen naar Windsor en weer terug.

Adres

Windsor SL4 1NJ, Verenigd Koninkrijk

Parkeren

Op het terrein van Windsor Castle zelf is geen parkeergelegenheid. Wel zijn er diverse parkeerterreinen vlakbij in Windsor op enkele minuten lopen. Een daarvan is die van Windsor Hotel waar je eventueel vooraf kunt reserveren.

Trein

De dichtstbijzijnde stations zijn “Windsor & Eton Central” of ‘Windsor & Eton Riverside.” Voor tijden en tickets kun je de website van de nationale spoorwegen bezoeken.

Bus

De Green Line 702 rijdt dagelijks van Greenline coach station, vlakbij Victoria Stadion in London. Bekijk de website voor tijden en kaartjes. 

Lees meer:
Geschiedenis van Windsor Castle
St. George’s Chapel
Wat is er te zien in Windsor Castle?

Wil je alles weten van Windsor Castle? Wil je met eigen ogen kunnen zien hoe de staatskamers er uit zien? Boek dan meteen je tickets via onderstaande knop.

FAQ

Wat kost een entree ticket voor Windsor Castle?

Hoewel de exacte prijzen afhankelijk van de wisselkoers iets kunnen wijzigen is de prijs voor toegang voor volwassene (25+) € 35. Voor jongere leeftijden is het voordeliger, bekijk hier alle prijzen.

Hoe lang duurt een bezoek aan Windsor Castle?

Reken op ongeveer 2.5 tot 3 uur.

Hoe behulpzaam was deze pagina?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 5

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Plaats een reactie